Welcome to our T(EDx)eam.

0 0
Read Time:4 Minute, 30 Second

 

Καλώς ορίσατε στο TEDx.

Εύλογη ερώτηση λοιπόν , για όσους δεν γνωρίζετε , θα είναι λογικά , το τι είναι το TEDx και με τι καταγίγνεται.

Το TED  είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση , όπου κάνει συνέδρια ,  με σκοπό τη διάδοση ιδεών. Ξεκίνησε το 1984 με ένα συνέδριο , με σκοπό να συναντηθούν άνθρωποι της τεχνολογίας , της ψυχαγωγίας και του σχεδίου. Έτσι λοιπόν , πρόεκυψε και η ονομασία TED ( Technology , Entertainment , Design.) To ‘x’, υποδηλώνει τον φορέα , ο οποίος αναλαμβάνει την διοργάνωση του κάθε χρόνο.

Η εμπειρία είναι μαγευτική τόσο αν συμμετέχεις ενεργά , όσο και αν είσαι απλώς θεατής.

Η εμπειρία μου προέρχεται από τα έσω , ως εθελοντής ,παρ όλα αυτά μπορώ να σας δώσω μια γενική γεύση της εμπειρίας  μου , η οποία ήταν απίστευτη – μαγευτική!

Ξεκίνησαν όλα παρά πολύ τυχαία! Έχοντας φθάσει αισίως στο τρίτο έτος των σπουδών μου , γνώριζα το TED ,  αλλά λόγω της πανδημίας 2 χρόνων , δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω κάποιο από κοντά.

Μια μέρα , καθώς παρακολούθησα κάποιες δημοσιεύσεις , ως από μηχανής θεός , εμφανίστηκε η δημοσίευση για τη δήλωση εθελοντών και δίχως δεύτερη σκέψη , απέστειλα αμέσως τα στοιχειά μου!

Μόλις έλαβα ,  μετά από κάποιες μέρες ,  το email επιβεβαίωσης , ακόμα δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικό ρόλο θα διαδραμάτιζε η συγκεκριμένη εμπειρία στη ζωή μου!

Θα σας ξεναγήσω λίγο ανάποδα! Θα ξεκινήσω από την final day  , την ημέρα της παρουσίασης!

Η σκηνή πανέτοιμη , οι ομιλητές μας στα παρασκήνια , οι χορηγοί μας έχοντας στήσει τα περίπτερα τους , ο χώρος προετοιμασμένος να υποδεχτεί κόσμο , εθελοντές ομαδοποιημένοι , προκείμενου να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε ήθελε βοήθεια !

Οι ομιλητές μας , μέσα από τις εμπειρίες τους ενέπνευσαν το κόσμο , τους υπενθύμισαν πως τα μικρά αγαθά της ζωής προσφέρουν την πραγματική ευτυχία και ποιότητα ζωής! Υπενθύμισαν σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να ρισκάρουμε και να προσπαθούμε στη ζωή μας , να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να είμαστε ειλικρινείς με εμάς τους ίδιους  , τους συνανθρώπους μας και τις καταστάσεις!

Αναφέρθηκαν στην ισότητα , στη δύναμη ψυχής , καθώς και σε προβλήματα που ταλανίζουν ακόμη τη κοινωνία.

Δεν πρόκειται όμως απλά για ομιλίες , όπου δεν ενδέχεται η πιθανότητα αντικρίσματος..Οι θεατές μπορούν να εκφράσουν τις απορίες τους και μάλιστα οι ομιλητές είναι ανοικτοί σε κάθε είδους συζήτησης  εντός και εκτός stage.

Είναι διατεθειμένοι να σε ακούσουν , να συζητήσετε τους προβληματισμούς σας.

Παράλληλα με τις ομιλίες , στα χρονικά πλαίσια των διαλλειμάτων , πραγματοποιούνται διάφορα workshops , όπως ( φέτος ) εκμάθηση πρώτων βοηθειών , την αντίληψη της γλώσσας του σώματος , τη βιωσιμότητα , ενώ ταυτόχρονα , οι θεατές μπορούν να επισκέπτονται τους χορηγούς του project , οι οποίοι μπορεί να είναι επιχειρηματίες ή διάφορες οργανώσεις , που απευθύνονται σε φοιτητές κυρίως , πχ Erasmus programme . Ενημερώνονται , κατευθύνονται , γνωρίζουν κόσμο , ενώ την ίδια χρονική στιγμή μπορούν να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για πρακτική και να κλείσουν ένα ραντεβού γνωριμίας.

Προφανώς , δεν θα σας αφήναμε δίχως ‘ενέργεια’.. Αναψυκτικά , καφέδες , σνακ , γεύματα , ποτά , όλα στη διάθεση σας… και πολλά πολλά giveaways με μοναδικά δώρα από εμάς για εσάς…

Αυτό λοιπόν είναι μια μικρή γεύση από το TEDx , με το οποίο έρχεστε σε επαφή , το οποίο γνωρίζετε απευθείας , έτοιμο την ημέρα της εκδήλωσης.

Τι είναι όμως για εμάς τους εθελοντές το  TEDx ;

Πρόβες , πρόβες , πρόβες! Δεν αναφέρομαι όμως σε συνηθισμένες πρόβες! Πρόβες , οι οποίες περιλάμβαναν παιχνίδια , γνωριμίες , εμπειρίες ! Φυσικά , πρώτος στόχος ήταν να μάθουμε και να ενστερνιστούμε τις οδηγίες , τις οποίες  μας υπεδείκνυαν τα ‘ανωτέρα’ μέλη της ομάδας.

Ένα από τα ευχάριστα κομμάτια , ήταν οι γνωριμίες! Η ομάδα μας αποτελούταν από 60 εθελοντές , 60 μοναδικές προσωπικότητες.

Αναπτύχτηκαν φιλίες , συζητήσεις , προβληματισμοί.

Μάθαμε να συνεργαζόμαστε άψογα μεταξύ μας κα μάλιστα κάτω από χρονικά πλαίσια πίεσης!

Μάθαμε πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις και να βρίσκουμε λύσεις εκείνη τη στιγμή. Αναλαμβάναμε ευθύνες και οφείλαμε να τις φέρουμε εις πέρας. Και αν κάτι πήγαινε στραβά , καθώς όλα μέσα στη ζωή είναι , οφείλαμε να αναλάβουμε την ευθύνη.

Διαγράψαμε από το λεξιλόγιο μας τη λέξη φυγοπονία , τη λέξη εγωισμός!

Είμαστε όλοι μια ομάδα. Σε μια ομάδα συνεργάζεσαι , σέβεσαι , ακούς , βοηθάς.

Αναπληρώνεις τη θέση του άλλου , δίχως να περιμένεις κάποια ανταπόδοση!

Μπορεί να ‘ξοδεύαμε’ πολλές ώρες την ημέρα μας στην τελική πρόβα και την ημέρα της οργάνωσης , αλλά αποτελεί επένδυση για την ψυχική σου υγεία! Πάντα είχαμε διάθεση , βάζαμε μουσική και παράλληλα ήμασταν συνεπείς και προσεκτικοί στο πόστο μας!

Και ξέρετε γιατί είναι σημαντικό όλο το αναφερθέν γεγονός; Γιατί ως νέοι φοιτητές αναγνωρίζουμε διάφορες αξίες και ήθη , τα οποία συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας μας , στη διαμόρφωση του κοινωνικού και ψυχικού μας κόσμου , ενώ παράλληλα εφοδιαζόμαστε με ενέργεια και διάθεση , προκειμένου να κυνηγήσουμε τα όνειρα μας.

Την ημέρα του event , αφού επεισέλθει εις πέρας , αναπολείς ήδη τις στιγμές που έζησες με τους νέους ανθρώπους που γνώρισες , νιώθεις πανέμορφα που συνέφερες στη συγκεκριμένη εκδήλωση και βοήθησες ανθρώπους να ξανά βρουν τη μαγεία τη έμπνευσης , την οποία είχαν χάσει εδώ και καιρό..

Ειδικά , στους καιρούς που ζούμε , όπου κυριαρχεί ο φόβος της υγείας , της σωματικής ακεραιότητας , ο εκφοβισμός , οι ανισότητες , ο διαχωρισμός , κατώτερα πάθη , είναι σημαντικό να λαμβάνεις πρωτοβουλίες , οι οποίες θα δώσουν έστω μια σπίθα αισιοδοξίας , και έμπνευσης.. Μια σπίθα αν πυροδοτήσει ο καθένας μας , το φως το οποίο θα ανακύψει ,θα φωτίσει ακόμα περισσότερους..

Well, σας προτείνω του χρόνου να δηλώσετε συμμετοχή  , ώστε να βιώσετετη τη κάθε μοναδική εμπειρία! Θα ερωτευτείτε το event , μα πάνω από όλα θα ερωτευτείτε ξανά από την αρχή την ιδέα της ζωής και της δημιουργίας! Σας περιμενουμε!

TEDx , 2022 .

( Από το καλωσόρισμα , σε ομάδα που είχαμε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης . )

( Από την πρώτη μας γνωριμία – πρόβα. )

( Προετοιμασία του χώρου , όπου πραγματοποιήθηκε το event. )

 

The Team Of TEDx 2022.

Proud.

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post How to Select a College Paper Writing Service
αποτυχία Next post Το χάπι της αποτυχίας
X