The First Flight.

0 0
Read Time:2 Minute, 22 Second

Αχ , αυτό το συναίσθημα του πρώτου ταξιδιού στο εξωτερικό. Ενθουσιασμός , Χαρά , Άγχος , Αδημονία .

Δεν μπορείς να πιστέψεις πως ανοίγεις τα φτερά σου , πως επισκέπτεσαι άλλη χώρα για πρώτη φορά. Από τη στιγμή που αγοράσεις τα εισιτήρια , έως ότου προσγειωθείς στη φιλοξενούμενη χώρα , θεωρείς πως τίποτα δεν έχει αλλάξει , πως δεν έχεις κάνει αυτό το βήμα. Βήμα , το οποίο θα σου αλλάξει όντως τη ζωή..

Όλα κυλούν μαγικά . Κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε και το δικό μου πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό.

Ένα βράδυ με την αγαπημένη μου παιδική  φίλη , βρίσκοντας φθηνά αεροπορικά για το προορισμό που επιθυμούσαμε και οι δύο .Σε ένα βράδυ έγιναν όλα..

Και ύστερα από 7 μήνες , βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο’ Ελευθέριος Βενιζέλος ‘έτοιμες για την πρώτη μας πτήση.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισθήματα μας. Χαρά ,απερίγραπτη χαρά και άγχος βέβαια ταυτόχρονα. Άγχος για το άγνωστο. Όμως ήμασταν μαζί σε όλα.

Η πορεία να αφήσουμε τη βαλίτσα , να περάσουμε τον έλεγχο , να βρούμε την πύλη , να προσδεθούμε και αυτό ήταν..προτού το καταλάβαμε , στα σύννεφα να πετάμε , κάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα μας όνειρα πραγματικότητα.

Το ταξίδι μας διήρκεσε 3.5 ώρες . 3.5 πάνω από τα σύννεφα , βλέποντας θάλασσα , περνώντας  πόλεις , χώρες.

Γνωρίσαμε ήδη άτομα στο αεροπλάνο. Άτομα άλλης εθνικότητας . Και η πορεία μας είχε ήδη ξεκινήσει..

Προσγείωση..διαφορετικός πολιτισμός , διαφορετική κουλτούρα και θέλοντας και μη ανακύπτει σύγκριση με την Ελλάδα.

Στη χώρα που επισκέπτεσαι μαθαίνεις τι σημαίνει η λέξη ‘μπορείς’ και η λέξη ‘ανάγκη’ , καθώς οφείλεις να συνεννοηθείς , να επικοινωνήσεις με τους πολίτες της χώρας και να σε κατευθύνουν.

Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ , δεν ξέρω για τι να σας πρωτομιλήσω. Η  καρδιά μου και το μυαλό μου είναι πλημμυρισμένο με πολλές εικόνες , με πολλές στιγμές , με πολλές αναμνήσεις..

Είναι οι δικές μας προσωπικές στιγμές του πρώτου μας ταξιδιού με τη φίλη μου ..

Μπορώ όμως να σας πω ,πως το οφείλετε στον εαυτό σας τα ταξίδια ,να ανοίξετε τα φτερά σας.

O κόσμος τελικά είναι πολύ μικρός και η ζωή ακόμα μικρότερη! Ευχαριστηθείτε την με αληθινούς  ανθρώπους και ποιοτικά! Αφεθείτε φίλοι μου , μην φοβάστε! Είμαστε τρωτοί , αλλά μην δειλιάζουμε λόγω αυτού.

Ας βγούμε επιτέλους από το καλούπι μας. Το οφείλουμε στο εαυτό μας .

‘Αγάπα σε αυτόν’ , ώστε να βοηθήσεις και τους  υπόλοιπους.

Στα ταξίδια μας , είμαστε περισσότερο εμείς. Μας ανακαλύπτουμε ακόμα περισσότερο.

Αν είναι να σπαταλήσουμε κάπου χρήματα και χρόνο , ας  είναι λοιπόν στα ταξίδια.

Μέσα απ’ τα ταξίδια, ωθείς τον εαυτό σου πέρα απ’ τα όριά του, βγαίνεις απ’ τη ζώνη άνεσής σου. Συνειδητοποιείς πόσο μικρός είσαι σε αυτόν τον κόσμο κι, αντί για λίγος, αισθάνεσαι ελεύθερος

Αφήστε λοιπόν το κινητό στην άκρη και ταξιδέψτε ! Φίλοι , παρέες , ζευγάρια , οικογένειες , αιώνιοι εραστές , ηλικιωμένοι.

Μια βαλίτσα , τα εισιτήρια σας και η αγάπη σας για ζωή! Γεμίστε εμπειρίες , η ζωή είναι δώρο κι είστε τυχεροί που μπορείτε να την αξιοποιείτε!

Φιλικά,

Εις το επανιδείν σε κάποιο αεροπλάνο , πλοίο , τρένο. Έως τότε , ονειρευτείτε!

 

 

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Αχ , Αυτός ο Μάιος.
Next post Essay Writing Services: Students Can Do Research In 3 Hours
X