Φιλαράκια

15 facts που δεν ήξερες για τα Φιλαράκια

0 0
Read Time:5 Minute, 12 Second

Τα Φιλαράκια είναι μία από τις πιο επιτυχημένες και αγαπημένες από το κοινό σειρές, σε ΌΛΟ τον κόσμο. Η αγάπη του κόσμου για την σειρά τόσο κατά την διάρκεια που έπαιζε (1994-2004), όσο και μετά το τέλος της είναι πολύ σπάνια, και μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστες ακόμα. Ούτως η άλλως τα Φιλαράκια μένουν επίκαιρα ακόμα και 20 χρόνια μετά. Κι αν είσαι πραγματικός φαν ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΠΟΤΕ !

Και γι’ αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κάποια facts, τα οποία δεν γνωρίζουν πολλοί για τα Φιλαράκια και μας κάνουν να τα αγαπάμε… λίγο περισσότερο 

Φιλαράκια

1. Αυτό με την Kathy Griffin για Phoebe και τον Jon Favreau για Chandler

Ο Pete, ο πλούσιος φίλος της Μόνικα στην 3η σεζόν, δεν ήταν κάποιος τυχαίος ηθοποιός, αλλά είχε θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να υποδυθεί τον Chandler Bing. Εν τέλει ο ρόλος πήγε στον Matthew Perry την τελευταία στιγμή κι αφού ο Perry είχε απορριφθεί για μια άλλη σειρά που είχε περάσει από casting. Το ίδιο είχε συμβεί περίπου και με την Kathy Griffin, προτού ο ρόλος της Phoebe πάει στην Lisa Kudrow.

2. Αυτό με την Rachel που παραλίγο να γίνει Monica

Οι παραγωγοί της σειράς είχαν ως πρώτη επιλογή για τον ρόλο της Rachel την Courtney Cox. Δηλαδή αν δεν αρνιόταν τότε η Cox να πάρει τον ρόλο της Rachel, πολύ πιθανό να βλέπαμε την Jennifer Aniston στον ρόλο της Monica. Μάλιστα η Courtney Cox είχε αρνηθεί λέγοντας πως προτιμάει την Monica “γιατί είναι πιο δυναμική”. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έβαλε το χεράκι της κι αυτή για το πως εξελίχθηκαν τα Φιλαράκια.

3. Αυτό που ο David Schwimmer ήταν ο πρώτος στο καστ

Ο David Crane έχει δηλώσει πως δούλευε με τον Schwimmer για τον ρόλο του Ross πολύ πριν ξεκινήσουν τα casting για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μάλιστα ο Ross σαν χαρακτήρας γράφτηκε κυρίως πάνω στα μέτρα του ηθοποιού. Κάτι που τον κάνει τον πρώτο από τους 6 που μπήκε στο καστ.

4. Αυτό που η Phoebe δεν ξέρει κιθάρα

Εντάξει δεν πέσαμε κι από τα σύννεφα να πεις. Η Phoebe δεν το κατείχε και πολύ και για αυτό την αγαπάμε. Άλλωστε κι η Lisa Kudrow δεν ήξερε κιθάρα και τελικά δεν έμαθε ποτέ. Ήθελε κι εκείνη ο χαρακτήρας της (η Phoebe) να γνωρίζει μόνο τα βασικά.

5. Αυτό που τα γέλια δεν είναι εφέ

Τα γέλια του κόσμου που ακούγονται μετά από μία ατάκα στην σειρά -και στις περισσότερες αμερικανικές κωμωδίες- δεν είναι εφέ. Είναι πραγματικό κοινό στα studio της Warner Bros. Μάλιστα το κοινό βοηθούσε το καστ και τους παραγωγούς να καταλάβουν αν κάποιες ατάκες ταιριάζουν ή πρέπει να αλλάξουν κάτι.

Φιλαράικια
Πηγή εικόνας: cosmopolitan.com

6. Αυτό που ο Chandler είναι gay

Η Lisa Kudrow αφού διάβασε το σενάριο, πίστευε πως ο χαρακτήρας του Chandler είναι ομοφυλόφιλος. Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού και πολλοί φανς της σειράς πίστευαν το ίδιο. Ο David Crane δήλωσε το 1997, πως “Ο Chandler δεν είναι gay και δεν θα είναι ούτε στο μέλλον”

7. Αυτό με την διαπραγμάτευση ως καστ

Στην πρώτη σεζόν της σειράς, τα Φιλαράκια έπαιρναν περίπου 20 χιλιάδες δολάρια το καθένα ανά επεισόδιο. Στην 2η και την 3η σεζόν αυτό διαφοροποιήθηκε και κάθε ηθοποιός είχε διαφορετική αμοιβή. Το 1997 όμως διαπραγματεύτηκαν και οι 6 για να έχουν ίδια αμοιβή ανά επεισόδιο. Κάτι που τελικά το κατάφεραν και έγιναν το πρώτο καστ που διαπραγματεύτηκε με την παραγωγή ως σύνολο κι όχι ξεχωριστά. Το ποσό που λάμβαναν στην τελευταία σεζόν ανά επεισόδιο ήταν 1 εκατομμύριο δολάρια ο καθένας !

8. Αυτό με το πινακάκι στην πόρτα

Ο Matt LeBlanc αφού τελείωσαν τα Φιλαράκια, πήρε μαζί του για ενθύμιο το πινακάκι που είχαν κρεμασμένο στην πόρτα τους ο Joey και ο Chandler. Μαζί με αυτό πήρε και την μπάλα από το ποδοσφαιράκι που είχαν στο διαμέρισμα τους.

9. Αυτό με τα 6 κουκλόσπιτα

Για το επεισόδιο “Αυτό με το κουκλόσπιτο” χρειάστηκε να φτιαχτούν 6 ολόιδια κουκλόσπιτα, αφού στην σκηνή έπαιρνε φωτιά και χρειαζόντουσαν παραπάνω από μια λήψεις. Τα 6 κουκλόσπιτα φτιάχτηκαν σε 3 μέρες.

10. Αυτό με την μη διαχειρίσιμη αναγνώριση

Η αναγνώριση που είχαν οι πρωταγωνιστές και η αγάπη του κοινού σε αυτούς δεν ήταν πάντα θετική. Ο Matt LeBlanc και ο David Schwimmer έχουν αναφέρει σε συνεντεύξεις τους, ότι τους επηρέασε σε μεγάλο βαθμό αρνητικά στην προσωπική τους ζωή και ότι δυσκολεύτηκαν πολύ να το διαχειριστούν.

Φιλαράκια
Πηγή εικόνας: popup.gr

11. Αυτό με το στοίχημα και τον Bruce Willis

Ενώ γύριζαν την ταινία “The Whole Nine Yards”, ο Matthew Perry και ο Bruce Willis βάλανε ένα στοίχημα. Ο Perry πόνταρε στο ότι η ταινία θα είναι στην κορυφή του box office το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την πρεμιέρα της, ενώ ο Willis στο αντίθετο. Το στοίχημα ο Bruce Willis το έχασε και το τίμημα ήταν να κάνει ένα από τα πιο απολαυστικά guests στα Φιλαράκια, ενώ την αμοιβή του το στοίχημα απαιτούσε να την διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

12. Αυτό με το Netflix

Τα Φιλαράκια δεν θα παλιώσουν ποτέ κι αυτό το αποδεικνύει το Netflix που το συμπεριέλαβε στην “βιβλιοθήκη” του. 17 χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο και η σειρά είναι στην πρώτη θέση των προβολών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην δεύτερη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

13. Αυτό με τους Βρετανούς και τον Ross

Στην Βρετανία ο αγαπημένος χαρακτήρας του κοινού -προς έκπληξη πολλών- είναι ο Ross. Και η έκπληξη γιατί ο συγκεκριμένος χαρακτήρας δεν είναι και πολύ αγαπητός στο κοινό τόσο στις ΗΠΑ όσο και εδώ. Βέβαια εμένα μαζί με τον Joey είναι οι αγαπημένοι μου. Ναι παιδιά είναι πολύ υποτιμημένος ο Ross, απλά παραδεχτείτε το !

14. Αυτό με το τραγούδι που δεν αρέσει σε κανέναν

Η Jennifer Aniston σε δήλωση της είχε αναφέρει πως κανείς εκ των 6 δεν ήταν μεγάλος φαν του τραγουδιού. Μάλιστα είχε προσθέσει πως το να χορεύουν στους τίτλους αρχής σε ένα σιντριβάνι τους φαινόταν περίεργο.

15. Αυτό με την Jennifer που βλέπει σαν κι εμάς

Όσο κι αν δεν το περιμέναμε, η ηθοποιός που δεν σταματάει να βλέπει την σειρά όταν την πετυχαίνει στην τηλεόραση είναι η μισή Ελληνίδα Jennnifer Aniston. Είχε δηλώσει, άλλωστε, ότι αναπολεί τις στιγμές και νοσταλγεί όταν ξαναβλέπει τα επεισόδια.

Φιλαράκια
Πηγή εικόνας: eveningstandard.com

About Post Author

Human Writes

<div class="main-page"> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-md-4 col-sm-4 col-xs-12"> <div class="sidebar"> <div class="sidebar-inner"> <aside id="text-1" class="widget widget_text"> <div class="textwidget"> Μία ομάδα νέων ατόμων, γεμάτων όρεξη για την σύνταξη και την δημιουργία. Ασχολούμαστε με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνία, παρατηρώντας και σχολιάζοντας, κάνοντας πρώτα απ’ όλα αυτό που μας αρέσει. Να γράφουμε ό,τι μας απασχολεί… </div> </aside></div> </div> </div> </div> <div class="row"></div> </div> </div> <footer> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-sm-4 col-xs-12"> <aside id="wp_my_instagram-1" class="widget wp-my-instagram"> <div class="widget-title"></div> </aside></div> </div> </div> </footer>
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “15 facts που δεν ήξερες για τα Φιλαράκια

Comments are closed.

μεγάλωνα Previous post Μεγάλωνα
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Next post Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – Από το χθες στο σήμερα
X