Monday, 3 Oct 2022

Τιτίκα Σαριγκούλη: Η γιαγιά που όλοι θυμόμαστε

Τιτίκα Σαριγκούλη
0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

Οι ηλικιωμένοι που έκλεψαν την παράσταση στην ελληνική τηλεόραση δεν ήταν και πολλοί. Λίγοι έκαναν τον θόρυβο της Θεοπούλας και του παππού από τα Εγκλήματα. Ε λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η Τιτίκα Σαριγκούλη, η οποία έφυγε χθες το βράδυ από την ζωή. Η είδησή της προκαλεί μεγάλη στενοχώρια, αποδεικνύοντας την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό της, αφού όλοι την θυμόμαστε και την αγαπήσαμε από τους χαρακτηριστικούς ρόλους της στην ελληνική τηλεόραση.

Ας θυμηθούμε και τώρα, όμως, ποια ήταν η Τιτίκα Σαριγκούλη, μέσα από την ζωή και την καριέρα της…

Τιτίκα Σαριγκούλη
Πηγή εικόνας: news247.gr

Η ζωή της και τα πρώτα βήματα

Η Τιτίκα Σαριγκούλη γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μία μεσοαστική οικογένεια, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα βιοπορισμού, όπως η ίδια έχει δηλώσει. Από μικρή ηλικία πολιτικοποιημένη, δεν έκρυβε τις αριστερές της πεποιθήσεις και αυτό της δημιούργησε μεγάλα εμπόδια. Απομακρυνόταν από όλα τα δημόσια-κρατικά σχολεία, παρά τις καλές της επιδόσεις ως μαθήτρια, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Αρσάκειο.

Μετά από λίγα χρόνια άρχισε τις σπουδές της στην Δραματική Σχολή Αθηνών. Για την Τιτίκα Σαριγκούλη δεν ήταν πρώτη επιλογή η υποκριτική, αλλά η αρχαιολογία, την οποία δεν ακολούθησε και πάλι λόγω “κοινωνικών φρονημάτων”. Έτσι, στις αρχές του 1960 άρχισε να συμμετέχει σε ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου. Μερικές από αυτές ήταν “Το μυστικό του κόκκινου μανδύα”, “Φαίδρα” και “Πρώτο Καρδιοχτύπι”. Παράλληλα, ασχολούταν έντονα με την συγγραφή, περισσότερο από την υποκριτική, γράφοντας παραπάνω από 60 βιβλία.

Τιτίκα Σαριγκούλη
Πηγή εικόνας: reader.gr

Η γιαγιά που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε

Η καριέρα της στην υποκριτική συνεχίζεται κοντά στην δεκαετία του 2000. Πιο συγκεκριμένα, το 2004, έπαιξε στην ταινία “Τεστοστερόνη” ενώ το 2005 συμμετείχε στην κωμωδία “Η χορωδία του Χαρίτωνα” και στη διεθνή παραγωγή “Opa!” που μέρος των γυρισμάτων έγιναν στην Ελλάδα. Την ίδια χρονιά έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κωμική σειρά “Οδός Παραδείσου” με το ρόλο της ηλικιωμένης Νίνας. Ακολούθησαν κι άλλες τηλεοπτικές συμμετοχές σε επεισόδια των σειρών “Μαρία η Άσχημη”, “Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα”, “Αν μ’ αγαπάς” και “Singles 2,1/2”.

Έτσι, όμως, γνωρίσαμε την Τιτίκα Σαριγκούλη. Το πως την αγαπήσαμε είναι άλλη ιστορία. Η αθυρόστομη γιαγιά Τζούλια στο “Μπαμπά μην Τρέχεις” που βρίζει πιο πολύ και από 50αρη νταλικέρη, ήταν η MVP της σειράς με τις ακραίες και ευφάνταστες βρισιές, που την έκαναν μια πολύ cult φιγούρα και ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό. Τις επόμενες 2 χρονιές την είδαμε ως Πουλχερία, στον “Λάκη τον Γλυκούλη” σε έναν επίσης πολύ αγαπητό ρόλο στο κοινό, αφού βοηθούσε τον Λάκη να αποκτήσει την περιουσία που δικαιούταν. 3 χρόνια στην Ελληνική τηλεόραση και 2 ρόλοι που την χαρακτήρισαν και την έκαναν μια από τους πιο αγαπημένους ηλικιωμένους χαρακτήρες της οθόνης.

Αργότερα, έπαιξε και σε άλλες σειρές, καθώς και σε ταινίες όπως το “I Love Karditsa” και “Λάρισα Εμπιστευτικό”, επίσης με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από το κοινό.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μας. Με το ιδιαίτερο στυλ της και την δυνατή προσωπικότητα της. Καλό ταξίδι Τιτίκα Σαριγκούλη…

Τιτίκα Σαριγκούλη
Πηγή εικόνας: lifo.gr

Πηγές:

About Post Author

Human Writes

<div class="main-page"> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-md-4 col-sm-4 col-xs-12"> <div class="sidebar"> <div class="sidebar-inner"> <aside id="text-1" class="widget widget_text"> <div class="textwidget"> Μία ομάδα νέων ατόμων, γεμάτων όρεξη για την σύνταξη και την δημιουργία. Ασχολούμαστε με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνία, παρατηρώντας και σχολιάζοντας, κάνοντας πρώτα απ’ όλα αυτό που μας αρέσει. Να γράφουμε ό,τι μας απασχολεί… </div> </aside></div> </div> </div> </div> <div class="row"></div> </div> </div> <footer> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-sm-4 col-xs-12"> <aside id="wp_my_instagram-1" class="widget wp-my-instagram"> <div class="widget-title"></div> </aside></div> </div> </div> </footer>
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %