Tuesday, 4 Oct 2022

Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο

Επικινδυνες πολεις
0 0
Read Time:4 Minute, 17 Second

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και η πιο κατάλληλη περίοδος για να σχεδιάζεις κάποιο ταξίδι με όλη την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με την πανδημία. Άλλα καλό θα ήταν για δικές μας γνώσεις να γνωρίζουμε πάνω κάτω που να ΜΗΝ προτιμούμε και τόσο να πηγαίνουμε. Ειδικά και οι φανς των λατινικών χωρών χρειάζονται αυτή την λίστα για να ξέρουν τι να αποφύγουν. Γιατί εδώ που τα λέμε η Βόρεια και Νότια Αμερική έχει τις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο. Μεξικό, Βενεζουέλα και Βραζιλία έχουν την τιμητική τους στην λίστα σύμφωνα με τα στατιστικά ( Ετήσιες δολοφονίες ανά 100.000 άτομα ). Πάμε, λοιπόν, να τις δούμε !

10. Ciudad Bolívar – Βενεζουέλα/ 69 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Μεγάλη η εγκληματικότητα στην Ciudad Bolívar, αφού οι συμμορίες, το εμπόριο ναρκωτικών και η βία αποτελεί την καθημερινότητα της. Έχει αναφερθεί ως μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις του κόσμου και μετράει 264 δολοφονίες των χρόνο σε πληθυσμό 380.000 κατοίκων.

Πηγή εικόνας: wikipedia.com

9. Fortaleza – Βραζιλία/ 69 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Οι περισσότεροι Έλληνες την γνωρίζουν για την πρόκριση που πήρε η Εθνική το 2014 για τους 16 του Μουντιάλ. Παρ’ όλα αυτά στην Fortaleza -πέρα από τις αμμώδεις παραλίες που έχουν- μετρούν ετησίως 2.724 δολοφονίες, κάτι που την καθιστά μία από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου.

Πηγή εικόνας: travelmyth.gr

8. Natal – Βραζιλία/ 75 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Η Natal προσελκύει πολλούς τουρίστες ετησίως για τα φυσικά τοπία γύρω από την πόλη, η εγκληματικότητα, όμως, υπάρχει με κάθε μορφή. Ληστείες, βιασμοί αλλά και δολοφονίες, οι οποίες αγγίζουν τις 75 ανά 100.000 πολίτες, και οφείλονται κυρίως στα μεγάλα ποσοστά φτώχειας που επικρατούν στην πόλη και της βίας μεταξύ συμμοριών και κρατουμένων.

Επικίνδυνες πόλεις
Πηγή εικόνας: tripadvisor.com

7. Ciudad Guayana – Βενεζουέλα/ 78 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Οι ίδιοι λόγοι με τους προηγούμενους, φτώχεια και οργανωμένες συμμορίες, οδηγούν την Ciudad Guayana στις πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο με 780 δολοφονίες σε έναν πληθυσμό 1 εκατομμυρίου ανθρώπων. Οι επισκέπτες, μάλιστα, δέχονται και προειδοποιήσεις για να προσέχουν ιδιαίτερα τους ντόπιους, λόγω της υψηλής εγκληματικότητας που επικρατεί.

Πηγή εικόνας: wikipedia.gr

6. Irapuato – Μεξικό/ 81 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Μας συστήνεται, λοιπόν, και το Μεξικό με μία μεσαία σε πληθυσμό πόλη (400,000 κάτοικοι). Οι υψηλές σε αριθμό δολοφονίες στο Irapuato εξαρτώνται, κυρίως, από την ύπαρξη καρτέλ στην πόλη και την ισχυρή αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ τους.

Επικίνδυνες πόλεις
Πηγή εικόνας: mexicanroutes.com

5. Ciudad Juárez – Μεξικό/ 86 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Η πόλη θεωρείται ως must αποφυγής και πολύ “αφιλόξενη” για τις γυναίκες λόγω των βιασμών και των κλοπών που λαμβάνουν χώρα συχνά στην συγκεκριμένη πόλη. Κι εδώ οι δολοφονίες δεν πάνε πίσω με 86 ανά 100.000 κατοίκους, κάτι που κατατάσσει την Ciudad Juárez στο top 5 με τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου.

Πηγή εικόνας: inmobiliare.com

4. Cuidad Victoria – Μεξικό/ 86 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Είπαμε το Μεξικό έχει την τιμητική του και η Cuidad Victoria με 86 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, λίγο έλειψε να μπει στο Top 3. Οι κύριοι λόγοι, φυσικά, οι “πόλεμοι” μεταξύ των τοπικών καρτέλ ναρκωτικών καθώς και οι συγκρούσεις συμμοριών με την αστυνομία. Επίσης, πολλοί θάνατοι έχουν προκληθεί και από κρατούμενους στις φυλακές.

Επικίνδυνες πόλεις
Πηγή εικόνας: wikipedia.com

3. Caracas – Βενεζουέλα/ 100 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Το 2017 το Caracas ψηφίστηκε ως η πιο επικίνδυνη πρωτεύουσα του κόσμου και συγκαταλέγεται στις 3 πιο επικίνδυνες πόλεις γενικότερα. Κύρια αιτία για την εγκληματικότητα αποτελούν τα υψηλά επίπεδα φτώχειας που αναγκάζουν τους ντόπιους να παρανομούν για να επιβιώσουν.

Πηγή εικόνας: tripadvisor.com

2. Acapulco – Μεξικό/ 111 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

Συμμορίες, καρτέλ και διακίνηση ναρκωτικών οι βασικοί λόγοι που το Acapulco βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή της λίστας. Μάλιστα, στην πόλη -με τα χρόνια- έχει μειωθεί το τουριστικό κύμα που συνέρρεε λόγω της υψηλής εγκληματικότητας, και όσοι τουρίστες επισκέπτονται το Acapulco παίρνουν οδηγίες να μην ξεφεύγουν πολύ από τις τουριστικές περιοχές και να μην προσεγγίζουν τα ενδότερα.

Επικίνδυνες πόλεις
Πηγή εικόνας: wikipedia.com

1. Tijuana – Μεξικό/ 138 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα το χρόνο

4 στις 5 πρώτες θέσεις ανήκουν δικαιωματικά στο Μεξικό, καθώς και η κορυφή. Η Tijuana βάσει των στατιστικών θεωρείται η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο με 138 δολοφονίες ετησίως ανά 100.000 κατοίκους -δηλαδή, 7 την ημέρα !-. Παλαιότερα, ήταν αρκετά δημοφιλής προορισμός για τους Αμερικανούς φοιτητές κατά τις ανοιξιάτικες διακοπές, αλλά με τον καιρό έγινε τόπος προς αποφυγή. Για τους ίδιους περίπου λόγους με το Acapulco (συμμορίες, φτώχεια και καρτέλ ναρκωτικών) αποτελεί την κορυφή της λίστας.

Πηγή εικόνας: wikipedia.com

About Post Author

Human Writes

<div class="main-page"> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-md-4 col-sm-4 col-xs-12"> <div class="sidebar"> <div class="sidebar-inner"> <aside id="text-1" class="widget widget_text"> <div class="textwidget"> Μία ομάδα νέων ατόμων, γεμάτων όρεξη για την σύνταξη και την δημιουργία. Ασχολούμαστε με τις τέχνες, τον πολιτισμό, την κοινωνία, παρατηρώντας και σχολιάζοντας, κάνοντας πρώτα απ’ όλα αυτό που μας αρέσει. Να γράφουμε ό,τι μας απασχολεί… </div> </aside></div> </div> </div> </div> <div class="row"></div> </div> </div> <footer> <div class="container"> <div class="row"> <div class="col-sm-4 col-xs-12"> <aside id="wp_my_instagram-1" class="widget wp-my-instagram"> <div class="widget-title"></div> </aside></div> </div> </div> </footer>
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %