Monday, 3 Oct 2022

Ν ’αγαπάς & Ν’ Αγαπιέσαι.

0 0
Read Time:3 Minute, 3 Second

‘ Τι είναι η αγάπη ; Με πόσες μορφές εμφανίζεται; Άραγε , με αγαπούν; ’

Πολλά ερωτήματα ,τα οποία τριβελίζουν το μυαλό και την ψυχή του καθενός.

Οι άνθρωποι έχουμε γεννηθεί για να εισπράττουμε αγάπη και να δίνουμε αγάπη. Πολλές φορές συγχέουμε την αγάπη με τον ερώτα. Το συναίσθημα της αγάπης δεν συνδέεται μόνο υπό τη μορφή του έρωτα .Συναντούμε την οικογενειακή , τη φιλική αγάπη.

Μαθαίνουμε να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε πρώτα μέσα από την οικογένεια μας. Ο καθένας θα μπορούσε να ορίσει διαφορετικά το νόημα και την αίσθηση της .

Κάποιοι την αποτυπώνουν μόνο με μια μυρωδιά , άλλοι μια αγκαλιά. Θεωρώ όμως πως η αγάπη είναι βιωματική. Οφείλεις να έχεις νιώσει , να αισθανθείς ρίγος.

Είναι ένα πολύ έντονο συναίσθημα , τόσο έντονο που μπορεί το υποκείμενο να φθάσει στα δυο άκρα, το γέλιο και το κλάμα . Δεν είναι εύκολο βίωμα η αγάπη.

Θέλει ψυχή να την αποδεχθείς. Μαθαίνεις να αγαπάς έναν ακόμα άνθρωπο , με όλη την προσωπικότητα του. Η παράλληλη γραμμή σου συναντά μια ακόμα παράλληλη , και προσπαθείτε αυτές οι παράλληλες να πλησιάσουν η μία την άλλη , όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εύκολο;

Καθόλου. Γι ’ αυτό και κάποιοι απομακρύνονται. Δεν μπορούν να δεχθούν την αγάπη. Τρομάζουν .Δεν με εκπλήσσει , όλοι μας φοβηθήκαμε κάποια στιγμή από την αγάπη που νιώσαμε από ένα άτομο. Είναι τόσο έντονο και κάθε φορά παραδόξως τόσο πρωτόγνωρο.

Ποιος ο λόγος να απομακρυνόμαστε;

Η πραγματική αγάπη είναι αμοιβαία, αγαπάς και αγαπιέσαι ταυτόχρονα. Η αγάπη σε οδηγεί στην εξύψωση , αποπνέεις τον αληθινό σου εαυτό , νιώθεις πλήρης. Γελάς δυνατά , αληθινά , με χαμόγελο παιδιού. Απλά , αθώα.

Πολλές φορές σε οδηγεί σε τρέλες . Σε τρέλες που δεν θα δεχόσουν πως κατέφυγες. Η τρέλα δεν έχει αρνητική αύρα. Αντιθέτως , οι αυθόρμητες μας αυτές πράξεις που λύνουν τα δεσμά της καθημερινότητας μας , μας αποδεικνύουν πως αγάπη αυτή μας ταιριάζει , μας εξελίσσει , μαθαίνουμε νέες πτυχές μας. Η αγάπη δεν ριτουνιάζει , κάθε φορά ζωγραφίζει μια νέα ανάμνηση.

Η αξία της ανεκτίμητη.

Ο πόνος της απώλειας αγάπης από έναν άνθρωπο σε καταρρακώνει. Ο άνθρωπος ‘ φεύγει ’ , όμως οι αναμνήσεις είναι εκεί για σου την θυμίζουν καθημερινά , και αυτό πονάει ακόμα πιο πολύ.

Ένα φιλί , ένα χάδι , η μυρωδιά , το τύλιγμα των χεριών , οι συνήθειες , οι τόποι , ο χρόνος , οι γεύσεις. Όλα μένουν εκεί ,για να σου θυμίζουν πως η αγάπη δεν ξεθωριάζει ποτέ , η αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ , η αγάπη θα μένει για πάντα εκεί. Όσο και αν προσπαθείς να την κρύψεις , θα εμφανιστεί. Αυτή είναι η πραγματική αγάπη. Μόνο και μόνο η προσπάθεια σου να λησμονήσεις τις στιγμές , φανερώνει πόσο σε πονάει , άρα πόσο νοιάζεσαι ακόμα , πόσο αγαπάς ακόμα…

Η αγάπη δεν χαρίζεται αλλά ούτε κι αγοράζεται. Το μάθαμε αυτό πολύ νωρίς στη ζωή μας και το εμπεδώσαμε πολύ αργότερα. Η αγάπη έχει εικόνες , ήχους , ανθρώπους , καρδιές ,ψυχές , που ενώνονται. Είναι εκείνα τα καθόλου τυχαία βλέμματα , ένα κοινό τραγούδι , ένας χορός..

Απαιτεί αφοσίωση , πίστη και καθόλου εγωισμό. Για αυτό είναι τόση δύσκολη η επίτευξη της , καθώς εξαρτάται από εμάς τους ίδιους με την ταυτόχρονη έλξη του άλλου προσώπου.

Η αγάπη όμως δεν σημαίνει απάλειψη της προσωπικότητας. Τοποθετούνται όρια , και κυριαρχεί ο σεβασμός προς το απέναντι πρόσωπο.

Ποτέ δεν είναι νωρίς , μπορεί όμως ξαφνικά να είναι πολύ αργά. Ο χρόνος σκορπά ανθρώπους και αγάπες . Ο χρόνος είναι ακατανίκητος , ο μεγαλύτερος μας εχθρός , επομένως μην αναβάλλετε τίποτα , απλά αδράξτε την ευκαιρία.

‘ Si vis amari, ama ’.
– ‘ Αν θέλεις να σε αγαπούν, να αγαπάς ’.
Σενέκας, Ρωμαίος φιλόσοφος

Αξίζει να υπάρξουμε για να αγαπήσουμε και κυρίως για να μάθουμε να αγαπάμε (τον εαυτό μας πρώτα κι έπειτα τους άλλους). Ποιος ξέρει εν τέλει εάν οι παράλληλες γραμμές καταφέρουν να αγαπηθούν δίχως να συγχωνευτούν κάποια στιγμή σε μία;   

Πηγή Φωτογραφίας : https://www.123rf.com/stock-photo/love.html?oriSearch=inspire&page=7&sti=nl9ciobc0shtjwq4sy%7C

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %