Monday, 3 Oct 2022

Η ζωή , είναι στιγμές.

0 0
Read Time:3 Minute, 45 Second

Το γλυκό μούδιασμα , όταν αντιλαμβάνεσαι πως αυτές οι κινήσεις κάτι σου θυμίζουν , πως αυτή την εικόνα την έχεις ξανά ζήσει , πως αυτό το άρωμα σε έχει μαγέψει και ταξιδέψει  στο παρελθόν..

Δευτερόλεπτα σκέψης , ανατρέχεις στις αναμνήσεις ,ανατρέχεις να ξεκλειδώσεις μια θύμηση, την οποία είχες θάψει ,είτε για να την προστατεύσεις και να την διαφυλάξεις για πάντα στην καρδιά σου , στις αισθήσεις σου , στο μυαλό σου , είτε γιατί ήθελες να  ξεχάσεις  το συγκεκριμένο πληγωμένο κομμάτι σου.

Ένας τρόπος ομιλίας ή ακόμα μια επίσκεψη σε έναν τόπο , ένα τραγούδι  σε οδηγεί να ξανά βιώσεις τα μοναδικά συναισθήματα που είχες γευτεί κάποτε , με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Συναίσθημα αναπόλησης , μελαγχολικό , εικονίζοντας ένα κρυφό χαμόγελο χαράς και θλίψης ταυτόχρονα.

Σκέφτεσαι αστραπιαία , σαν μια ταινία μικρού μήκους , όλες τις περιπέτειες που είχες νιώσει,  και αναρωτιέσαι αν ποτέ θα μπορούσες να δεθείς τόσα συναισθηματικά, για ακόμη μια φορά.

Για κάποιο λόγο χαράχτηκαν τόσο βαθιά στη ζωή σου , για κάποιο λόγο τις αναπολείς εκείνη τη στιγμή.

Εύχεσαι να κρατήσει περισσότερο , εύχεσαι να ήταν εκεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα, όπου η ανάμνηση σας ενώνει.

Συνειδητοποιείς πως τα συναισθήματα αυτά υπήρξαν  αληθινά , όχι απλά ως όνειρο απατηλό.

Ήταν στιγμές αθόρυβες , πράες , βουβές , οι οποίες εν τέλει άστραψαν μέσα μας. Στιγμές αθώες .

Ένα υλικό αντικείμενο ξαφνικά παίρνει μορφή , παίρνει ψυχή. Συνδέεσαι μαζί του λόγω της ανάμνησης.

Είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική ανάμνηση, θα μένει πάντα μέσα σου και μερικές φορές θα αναζητάς από μόνος σου αυτή τη μυρωδιά ,αυτή την κίνηση , αυτό το χάδι , αυτή την εικόνα.

Θα αρνηθείς να την συνδυάσεις με άλλο άτομο , ο καθένας είναι ξεχωριστός .

Ο καθένας που πέρασε από τη ζωή σου είναι ξεχωριστός , έχει τα δικά του μοναδικά αυθύπαρκτα στοιχεία του..

Μη φοβάσαι να συνδεθείς μαζί τους ,μην  τρέμεις αυτή την αναπόληση.

Αυτή η αναπόληση σου δίνει ζωή , σε γεμίζει , προσπαθεί να σε οδηγήσει στην αυτοπραγμάτωση .

Το υπόλοιπο της ημέρας εξελίσσεται με ένα χαραγμένο χαμόγελο στα χείλη και στα μάτια σου. Και όταν χαθεί ξανά αυτή η σύνδεση , μαραζώνεις.

Διαρκεί λίγο επιφανειακά , μα ζει για πάντα βαθιά χαραγμένα.

Θα ξετρυπώνει , να θυμάσαι , εκεί που δεν το περιμένεις και αυτή είναι η μαγεία. Η μαγεία της ελπίδας και της προσμονής.

Θεωρώ, πως είναι μια άμυνα του ανθρώπου να μη συγκλονίζεται από μια βαθιά απώλεια ή μια βαθιά χαρά , πως προσπαθεί να διατηρήσει την ισορροπία ,θεμελιώνοντας μια ‘ ψευδαίσθηση’, πως εφόσον δεν θα είναι ο αγαπημένος σου σωματικά πάντα στο πλευρό σου , θα μπορεί να βρίσκεται ψυχικά.

Έτσι , αντιλαμβανόμαστε ,πως η ζωή είναι στιγμές. Αυτό που μένει , αυτό που σηματοδοτεί εμάς τους ίδιους εν τέλει , είναι κάτι άυλο και ταυτόχρονα κάτι τόσο ‘γεμάτο’.

Ας κάνει λάθη λοιπόν η καρδιά μας , η ψυχή μας , ας αφεθούμε , για να μάθουμε, για να ωριμάσουμε , για να μην φοβόμαστε να ζήσουμε. Γιατί αυτό που μένει στο τέλος είμαστε εμείς οι ίδιοι , αντιμέτωποι με τα συναισθήματα μας.

Γιατί ,

  ‘ Η αξία της ζωής μετριέται με την ωραιότητά της και όχι με το μήκος της.’ Πλούταρχος , αρχαίος ιστορικός.

Πρωτίστως , βεβαιώσου τι νοσταλγείς , όταν η ανάμνηση επανέλθει , αναζητάς τη στιγμή γενικά , ή τη συγκεκριμένη στιγμή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ;

Η διαφορά είναι μεγαλειώδης , και αληθινά εύχομαι να νιώθεις και να νοσταλγείς με τη δεύτερη έννοια.

Γίνεσαι ευάλωτος , αντιλαμβάνεσαι την τρωτότητα σου , πως μπορείς να σπάσεις σε χίλια κομμάτια!

‘Οι ωραίες στιγμές είναι πάντα μελαγχολικές. Ξέρεις ότι είναι φευγαλέες, θέλεις να τις κρατήσεις, δεν μπορείς.’

André Maurois,  Γάλλος συγγραφέας

Μην συγκρατήσεις τα δάκρυα σου , άφησε την ψυχή σου να ξεσπάσει , να απελευθερωθεί.

Όπως γελάς με τη ψυχή σου , να κλαις και με την ψυχή σου. Αναγνώρισε ποιος είσαι , επέτρεψε στο σώμα σου και στη ψυχή σου να εκφραστεί , μην καταπιέζεσαι.

Γιατί να αυτοκαταπιέζεσαι , ενώ είναι στιγμές , τις οποίες επιζητάς απεγνωσμένα;

Εύχομαι να θυμηθείς αυτές τις  αξέχαστες  στιγμές , στιγμές δευτερόλεπτων , στιγμές που σε έφεραν κοντά με ανθρώπους που σε συμπλήρωσαν , αλλά χαθήκαν στη συνέχεια , είτε κυριολεκτικά , είτε μεταφορικά.

Εύχομαι να σε ξανά αιχμαλωτίσουν  εξ απήνης , απροετοίμαστο , ώστε να δοκιμάσεις τον εαυτό σου ,αν το αντέχεις .Εκείνο το χρονικό σημείο , δεν θα μπορέσεις να κρύψεις τα αληθινά σου αισθήματα. Τότε , όλα θα αποκαλυφθούν , η αγάπη , η απέχθεια , η γλυκιά  ή η τραχιά μελωδία σας..

Το παρελθόν είναι ένας φάρος και οι αναμνήσεις το φώς του.. Όσο μένει αναμμένος ο φάρος της ψυχής μας , τόσο θα φωτίζεται η ζωή μας στα επόμενα χρόνια που περνούν από πάνω μας και θα γίνεται σφραγίδα του εσωτερικού μας κόσμου.

Σημάδια ανεξίτηλα ζωγραφισμένα, να σε  συντροφεύουν , να σε γλυκαίνουν, όχι να σε στοιχειώνουν.

Εις τον ανύποπτο χρόνο λοιπόν  , που επιζητάς απεγνωσμένα , για αυτές τις στιγμές.

Πηγή Φωτογραφίας : https://www.pexels.com/el-gr/

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Η ζωή , είναι στιγμές.

Comments are closed.