Monday, 3 Oct 2022

Επιτέλους , Δεν πρόκειται για Φεμινισμό.

0 0
Read Time:5 Minute, 46 Second

‘Το παίζεις Φεμινίστρια;’ , ‘ Τι ξέρεις για τον Φεμινισμό;’ , ‘ Είναι η μόδα σας τώρα , να προωθείτε το Φεμινισμό’.

Δεν είναι όλα Φεμινισμός! Λέγεται σεβασμός! Λέγεται αξιοπρέπεια!

Δεν αμφιβάλλω για το εν λόγω κίνημα , ένα επαναστατικό κίνημα , το οποίο είχε και έχει ως επιδίωξη τον περιορισμό & την  εξάλειψη της φυλετικής ανισότητας και την προώθηση των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και των ζητημάτων των γυναικών στην κοινωνία.

Ξέρετε τι δεν καταλαβαίνω ; Γιατί εμείς να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας και τον αυτοσεβασμό μας με το να επικαλούμαστε το συγκεκριμένο  κίνημα , ενώ το αντίθετο φύλο τα δικαιούται αυτοδικαίως. Δεν καταλαβαίνω , γιατί πρέπει να γίνει ειδική επίκληση , ώστε να εδραιώσουμε την ισότητα μας , όχι νομικά , καθώς έχει εδραιωθεί ήδη από το 1957 στο ΣΛΕΕ , αλλά στην πραγματική καθημερνή ‘σκηνή’ .

Φαινόμενα μαστροπείας , βιασμού και αξιοθρήνητων συμπεριφορών προς τη γυναικεία ύπαρξη , σημειώνονται όλο και πιο έντονα , σε κάθε είδους χώρους!

Ενώ οι γενεές εναλλάσσονται , οι γνώσεις διευρύνονται , διαθέτουμε περισσότερα μέσα ενημέρωσης και έχουν κατοχυρωθεί νομικά τα ανθρώπινα δικαιώματα , όλα αυτά τα μέσα , τα αξιοποιούμε για την κατάρριψη κάθε προσπάθειας εξυγίανσης και εξέλιξης της κοινωνίας.

Είναι πραγματικά θλιβερό πως συνηθίσαμε στη θέαση τέτοιων αποτρόπαιων θεαμάτων . Απόρροια; Δεν μας ξαφνιάζουν! Ανακοινώνεται ως ένας ακόμα βιασμός , μία ακόμα ανθρωποκτονία , ένας ακόμη ξυλοδαρμός.

Πόσους ώστε να συνειδητοποιήσουμε την παράλογη φύση τους;

Ακόμη όμως πιο αξιολύπητο , είναι η πεποίθηση πως , δεν μας έχει ‘ευτυχώς’ χτυπήσει τη δική μας πόρτα..Χτυπάει καθημερινά την πόρτα της καθεμίας..καθημερινά..κάτω από την ίδια στέγη μεγαλώνουμε.

Πόσες έχετε φοβηθεί στο δρόμο, πως κάποιος σας παρακολουθεί ;

Πόσες προσποιήσετε, πως μιλάτε στο κινητό τηλέφωνο;

Πόσες έχετε φωτογραφήσει πινακίδα ενός ταξί;

Πόσες έχετε δεχθεί προσβλητικά μηνύματα;

Πόσες φοβάστε για νοθευμένα ποτά;

Πόσες έχετε αμφιβάλλει για τα ρούχα, τα οποία επιθυμείτε να φορέσετε;

Ενημερωτικά, Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο..

Γεμίσαμε φόβο , ενοχές , θλίψη , μειώθηκε η αυτοπεποίθηση μας και η αγάπη μας προς τον εαυτό μας.

Ξεχάσαμε να αντιπαραθέτουμε τις απόψεις μας , φοβόμαστε να πούμε ΟΧΙ, φοβόμαστε να εκφράσουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες.

Και όλοι είναι συνένοχοι σε αυτό το παιχνίδι ‘θανάτου’..

Στις μέρες μας ο βιασμός θεωρείται πράξη ανδρισμού! Ξέρετε τί είναι όμως; ‘Πύρρειος  νίκη’! Αναδεικνύεται μεν υποτιθέμενος ‘νικητής’ ο βιαστής ,  όμως έχει υποστεί τόσο βαριές απώλειες, ώστε μελλοντικά θα του είναι δύσκολο ή αδύνατο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη των σκοπών του. Και εδώ γελάμε….

Μισό λεπτό..λάθος μεταφορά..Τις βαριές απώλειες έχει υποστεί το θύμα πρωτίστως και όχι ο θύτης! Ο θύτης δεν νιώθει καν τύψεις. Αντιθέτως , ως επιχείρημα αναφέρει τη συναίνεση της κοπέλας και δεν αναφέρεται καν στο ‘χάπι βιασμού’ ή στην εκμετάλλευση εξουσίας και το βωμό του χρήματος.

Φθηνές δικαιολογίες , όπως ‘τι θέλει μία κοπέλα σε ένα πάρτι’ , ‘γιατί κυκλοφορεί μία κοπέλα μόνη το βράδυ’ ,’ γιατί να πιει παραπάνω απ’ όσο αντέχει’.

Σεξιστές και μισογυνιστές . Σωστά Ανδρείκελα.

Δεν παραδέχονται τα σφάλματα τους , τα αρρωστημένα μυαλά τους..

Μπορώ να φοράω ό,τι θέλω , μπορώ να πίνω ό,τι θέλω , μπορώ να τρέχω ό,τι ώρα θέλω , μπορώ, μπορώ , μπορώ , όπως μπορείς και εσύ ως άντρας.

Ξέρεις τί άλλο μπορώ; Να κυβερνήσω μία χώρα , να υπερασπιστώ αθώους , να εργαστώ ως εργολάβος , να εργαστώ σε σώματα ασφαλείας , να υπερασπιστώ την πατρίδα.

Και εσύ ξέρεις τί μπορείς να κάνεις ;Να εργαστείς ως νηπιαγωγός , ως δάσκαλος ,ως κομμωτής!

Τα λεγόμενα ‘ταμπού’ άνοιξαν το ‘σάκο του Αιόλου’!

Πέρα από τη μεγαλύτερη μυϊκή σας δύναμη , η οποία είναι συνήθως γεγονός , θεωρήσατε, πως είστε στην κορυφή της πυραμίδας, θεωρήσατε ,πως στα χέρια σας κατέχετε το σπαθί της εξουσίας.

Σας δίνουμε το ελεύθερο αν θέλετε να είστε στην κορυφή της πυραμίδας , δίχως όμως να καπηλεύεστε τα προνόμια που σας προσφέρονται…

Αλλά εφόσον τα καπηλεύεστε , θα μας αφήνετε να μιλήσουμε δίχως να έχουμε γυριστές τις πλάτες μας και δίχως να έχουμε αλλοιωμένες τις φωνές μας! Εφόσον έχετε τη συνείδηση σας καθαρή , γιατί στα ΜΜΕ δεν μας επεξηγείτε τις πράξεις σας οι ίδιοι, αλλά σας αντιπροσωπεύουν οι δικηγόροι σας; Εννοείται πως όλοι έχουμε δικαίωμα στην υπεράσπιση, δεν αναφέρομαι σε αυτό το γεγονός , αλλά στην κατάσταση δημοσιοποιήσεως μόνο του θύματος και όχι του θύτη. Γιατί τον αποκρύβουμε;

Κυριαρχεί η άποψη, πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. ( Τεκμήριο Αθωότητας ). Είτε αποδεχθεί αθώος είτε επωφεληθεί με ελαφρυντικά , οι πληγές του θύματος δεν θα κλείσουν. Κίνητρα λόγω σαδομαχισμού , μόρφωσης δίχως παιδεία, κίνητρα λόγω κατώτερων παθών συντελούν στη διάλυση της φυσικής αλυσίδας , με απότοκο την αποστροφή των γυναικών προς τους άντρες.

Και ξέρετε ποιο είναι ο αστείο; Πως εμείς θα τα καταφέρουμε, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει , πως η παρουσία μίας γυναίκας σε οποιοδήποτε χώρο , οδηγεί στην ανέλιξη.

Η αποστροφή μας θα αλλοιώσει τη βάση της κοινωνίας , γιατί θα φοβόμαστε να επικοινωνήσουμε και να ζήσουμε μαζί σας.

Εν έτη 2022 εδραιώνονται οι παραπάνω σκέψεις , ενώ το ’40 , κατά τη διάρκεια των πολέμων , μας χρειαζόσασταν και αποδείξαμε τη δύναμη μας! Κατάφεραν να συντηρήσουν μόνες τους τις οικίες , τα παιδιά και να σας περιθάλψουν. Η ιστορία διδάσκει , αλλά εσείς αποφασίσατε να προχειρογράψετε τη δική σας ιστορία.

Μην ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ , Δεν ευθύνεστε εσείς, δυστυχώς έτυχε να είστε εσείς! Δημοσιοποιήστε επώνυμα το γεγονός!

Αν δεν αλλάξει όμως σταδιακά η κοινωνία , τότε η ντροπή θα είναι όλη δική μας , που μείναμε άπραγοι , που δεν σας προστατέψαμε.

Ντρέπομαι βαθύτατα για τα συγκεκριμένα φαινόμενα! Η γυναίκα ως οντότητα ξευτελίστηκε, η φωνή της δεν έχει καμία αξία!

Απορρίψατε τη γυναικεία φύση , που έχει τη δυνατότητα να σας δώσει ευτυχία ,και το αγαθό του ερώτα! Αποφασίσατε να αμαυρώσετε κάθε ευαίσθητη πτυχή της αγάπης.

‘Τσαλακώνετε’ τη ψυχή , τους κόπους και τα όνειρα γυναικών , ενώ ξεχνάτε πως το πολύτιμο δώρο της ζωής, σας το πρόσφερε μια γυναίκα..

Όλοι οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να αποκαλύπτουμε τα γεγονότα!

Πολιτικοί , δημοσιογράφοι , δικαστικοί υπάλληλοι , πολίτες ,καλλιτέχνες , οι οποίοι ασκούν τεράστια επιρροή στην κοινωνία!

Η πρώτη απόπειρα για το 2022 , μαζί μπορούμε!

https://www.youtube.com/watch?v=BmUNlaycc5E :

Στίχοι – Lyrics

Βγαίνει ο ήλιος στην πλατεία
κίνηση και φασαρία
μες τα μάτια των ανθρώπων
τίποτα

Το μωρό θέλει να παίξει
η ζωή να επιστρέψει
παντογνώστες που δεν ξέρουν
τίποτα

Σιωπή

Ένα παιδί τρυπιέται
μπρος τα μάτια σου
Δυο άστεγοι ζητούν
τα αποφάγια σου

Το κινητό κοιτάς
ξέχασες ν’ αγαπάς
Συνήθισες το τέρας
και το προσκυνάς

Το αίμα όλου του κόσμου
είναι κόκκινο
Ο πόλεμος δεν είναι
κάτι μακρινό

Γυναίκα που πονάει
ο ξένος που πεινάει
Η μάνα που βουρκώνει
είναι η μάνα σου

Πονάς

Ξέχασες ν’ αγαπάς
Πονάς και δεν μιλάς

Πέφτει νύχτα μες την πόλη
έφυγε η βδομάδα όλη
και εσύ στην φυλακή σου
κάγκελα και στην ψυχή σου

Μια κοπέλα κάποιου η κόρη
το πολύχρωμο αγόρι
γύρω φόνοι και σωπαίνεις
πέθανες και δεν το ξέρεις

Τα χέρια είναι για χάδια
κι όχι να χτυπούν
Τα στόματα στο αίμα
πρέπει να μιλούν

Στο κινητό ξεσπάς
ξέχασες ν’ αγαπάς
Συνήθισες το τέρας
και το προσκυνάς

“Περνάω καλά” ποστάρεις
όμως ψεύδεσαι
Τη μάσκα την γουστάρεις
γιατί ντρέπεσαι

Γυναίκα που πονάει
άνθρωπος που πεινάει
Η μάνα που βουρκώνει
είναι η μάνα σου

Πονάς

Ξέχασες ν’ αγαπάς
Πονάς και δεν μιλάς.

Μπάμπης Στόκας.- Ξέχασες ν’ αγαπάς.

           15900 – Τηλεφωνική γραμμή SOS – Βία Κατά Των Γυναικών

Πηγή Φωτογραφιών : https://www.pexels.com/el-gr/

 

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %