Monday, 3 Oct 2022

Για σένα Καρολάιν…!

0 0
Read Time:5 Minute, 41 Second

Ήσουν μόλις 20 χρονών. Στις 11 Μαΐου 2021 , ο χτύπος της καρδιάς σου σταμάτησε να ηχεί. Το μόνο που απέμεινε από εσένα , είναι το παιδάκι σου . Θα μεγαλώσει , θα μάθει και μην αγχώνεσαι , θα σε αγαπάει , θα σε μνημονεύει, δεν θα σε ξεχάσει..

Πρωί της 11 Μαΐου , στα Γλυκά Νερά , η νεαρή Καρολάιν βρέθηκε δολοφονημένη , δίπλα από το μωρό της , από ‘υποτιθέμενους’ ληστές. Από υποτιθέμενους ληστές , οι οποίοι έδεσαν τον άντρα της , απαγχόνισαν το κατοικίδιο τους , αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης των καμερών και εξαφανίστηκαν….

Ακολούθησε σιγή και πόνος.. Πόνος βαθύς.. Έκλεισαν δυο σπίτια , το σπιτικό της Καρολάιν και το σπίτι των γονέων της..

Τραγική φιγούρα οι γονείς της..Σοκαρισμένοι όλοι οι κάτοικοι της Αλοννήσου , του νησιού της . Σοκαρισμένοι οι φίλοι της.

Μαύρο πέπλο όλο το νησί..Η μητέρα της ξεσπάει , καταρρέει στα χέρια του συζύγου της κόρης της, ο οποίος αναλαμβάνει τον επικήδειο λόγο προς τη μνήμη της Καρολάιν.

Έχοντας τη κόρη τους συνέχεια στο στέρνο του , επιτέλεσε άψογα το σενάριο του ‘τέλειου’ ‘πληγωμένου’ πατέρα , συζύγου. Η αυλαία όμως δεν έπεσε..μόλις άνοιξε..

17 Ιουνίου 2021 , η Ελληνική αστυνομία άρον άρον μετέφερε τον ‘ πικραμένο΄σύζυγο απευθείας από το τρισάγιο της Καρολάιν στην Αθήνα , στη ΓΑΔΑ!

Αποκαλύφθηκε. Βούιξαν τα πάντα! Ομολόγησε. Ο δολοφόνος της νεαρής Καρολάιν ,ο ίδιος ο άντρας της.

Ο άνθρωπος που η Καρολάιν ερωτεύτηκε , ο άνθρωπος που Καρολάιν παντρεύτηκε , ο άνθρωπος με τον οποίο η Καρολάιν έδωσε ζωή , φέρνοντας στον κόσμο το κοριτσάκι τους και χαρίζοντας του , το πολύτιμο δώρο της πατρότητας.

Η Καρολάιν δεν θα γυρίσει σπίτι της , δεν θα σφίξει στην αγκαλιά της το παιδί της , δεν θα εκπληρώσει τα όνειρα της . Η Καρολάιν δεν θα μπορέσει ξανά να δώσει νόημα ζωής στους γονείς της.

Γιατί;

Δεν υπάρχει ‘γιατί’. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει τη ζωή του συνάνθρωπου του. Η ζωή αποτελεί υπέρτατο αγαθό . Δεν αφαιρείς τη ζωή κανενός.

Αν Καρολάιν ήθελε να φύγει από το σπίτι , αν υπήρχαν διενέξεις , είχε το δικαίωμα να φύγει. Ενδείκνυται και ο διάλογος , η συζήτηση.

Σκηνοθέτησε ολόκληρη δολοφονία , παραποίησε στοιχεία αστυνομικών αρχών , απαγχόνισε κατοικίδιο ζώο, προσποιούταν στα ΜΜΕ , αγκάλιαζε το παιδί τους , τη μητέρα της Καρολάιν..

Η Καρολάιν , είναι ένα ακόμα όνομα , μια ακόμα ψυχή , η oποία δολοφονήθηκε από τον άντρα της, από το αντίθετο φύλο!

Πριν λίγα χρόνια , το 2019 , δολοφονήθηκε άγρια η φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη!
Δεν άλλαξε τίποτα …Αποσάθρωση..

Πόσα σπίτια πρέπει να κλείσουν ; Πόσες ψυχές πρέπει να ‘γεράσουν’ γρήγορα ; Πόσα δάκρυα πρέπει να χυθούν ; Πόσος πόνος πρέπει να ριζωθεί , ώστε να τερματιστεί αυτός ο εφιάλτης;;

Η κοινωνία συνηθίζει στο άκουσμα τέτοιων γεγονότων..Μην το επιτρέψουμε! Δεν είναι συνήθεια! Είναι τρελή παραφροσύνη , είναι αδιανόητο!

Διακόπτεται το νήμα της ζωής! Ο χρόνος παγώνει. Οι καρδιές μετατρέπονται σε πάγο.

Στις 11 Μαΐου δεν έφυγε από τη ζωή μόνο η Καρολάιν , έφυγε το γέλιο πολλών ανθρώπων. Έσβησε οριστικά. Έσβησαν όνειρα…

Και όταν μεγαλώσει το παιδί της; Θα του πούμε πως η μητέρα της δολοφονήθηκε , γιατί τον 21ο αιώνα οι δολοφονίες των γυναικών και γενικά η αφαίρεση ζωής ήταν συχνό φαινόμενο..

Λυπάμαι Καρολάιν ,λυπάμαι γιατί η κοινωνία μας δεν σου έδωσε τη δύναμη να απομακρυνθείς από το δολοφόνο σου , τον οποίο αγάπησες..

Λυπάμαι που σου στερήσαμε τα όνειρα σου , 20 χρονών κορίτσι..

Λυπάμαι , που το παιδί σου θα μεγαλώσει δίχως μητρική και πατρική φιγούρα..

Λυπάμαι που οι γονείς σου θα κουβαλήσουν αυτό το βάρος στη ψυχή τους..

Θα είναι όμως η Καρολάιν η τελευταία αδικοχαμένη ψυχή;

Βιασμοί , stalking , σεξουαλική παρενόχληση , ενδοοικογενειακή βία , στυγνές δολοφονίες..

Με αυτό το τρόπο θεωρείστε άντρες; Αυτή είναι η δύναμη σας ; Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω ,αλλά αυτήν δεν θεωρείται δύναμη , ούτε αδρεναλίνη… Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ , το οποίο τιμωρείται ποινικά.

Παραβιάζει Συνταγματικά Δικαιώματα , δικαιώματα θεμελιωμένα στο Διεθνή Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Και ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό; Πως δολοφόνος εξαπατήθηκε και προδόθηκε από το κινητό του τηλέφωνο και ένα’ smart watch’, τα οποία κατέγραψαν τα βήματα του άντρα και τους χτύπους της καρδιάς της Καρολάιν , ερχόμενα σε αντίθεση, με όσα είχε περιγράψει ο ‘σύζυγος’.

Δηλαδή ,αν δεν είχαν ανακαλυφθεί στον 21ο αιώνα , τα συγκεκριμένα τεχνολογικά επιτεύγματα , θα μιλούσαμε γα το τέλειο έγκλημα..

Ένα έγκλημα, το οποίο επιτέλεσε , ένας ‘άψογος , ερωτευμένος , μορφωμένος σύζυγος’ , ο οποίος μηχανορραφούσε επί 2,5 ώρες τις κινήσεις του , ενώ τα μάτια του αντίκριζαν την νεκρή γυναίκα του , και το 11 μηνών μωράκι τους να σπαράζει..

Ένα έγκλημα, που προσποιούταν ενώπιων στα ΜΜΕ και στις αστυνομικές αρχές για 37 ολόκληρες μέρες..

Ένα έγκλημα , ‘χρησιμοποιώντας’ , επιτρέψτε μου την έκφραση , το παιδί τους ως μέσο αποπροσανατολισμού..

Πρέπει να φοβόμαστε το αντρικό γένος;

Πρέπει να φοβόμαστε να εκθέτουμε τις απόψεις μας και να αντιπαραθέτουμε τα επιχειρήματα μας;

Δικτατορία της σιωπής, νεκρικής σιωπής..

Νεκρική σιωπή εχει εδραιωθεί στην κοινωνία..

Οι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι προτιμούν τη σιωπή. Οι ανθρώπινες σχέσεις μετατράπηκαν σε σχέσεις φόβου..

Κοπέλες όλων των ηλικιών , αγαπήστε τον εαυτό σας. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας μειώνει , να σας αποθαρρύνει . Μιλήστε , απευθυνθείτε στους γονείς σας ,στους φίλους/ες σας. Απευθυνθείτε στις αστυνομικές αρχές .

Μην περιμένετε! Μην συνηθίζετε σε καταστάσεις κακομεταχείρισης , βίας , πίεσης. Δεν είναι φυσιολογικό.

Η αγάπη σας για τον εαυτό σας , η θέληση της ζωής και η δύναμη να ΜΙΛΗΣΕΤΕ αποτελεί το ‘νήμα της Αριάδνης’ ,που θα μας βγάλει όλους από το λαβύρινθο, ώστε ο Μινώταυρος να μην αποτελεί το θλιβερό πεπρωμένο ..

Οι αδικοχαμένες ψυχές των γυναικών πρέπει να μιλήσουν στην δική μας ψυχή και να συνειδητοποιήσουμε , πως μπορεί να συμβεί στην καθεμία.

Αρκεί ένας μόνος άνθρωπος για να συμβεί το μοιραίο. Μπορεί να βρεθεί στην πιο κακόφημη γειτονιά , αλλά και σε μια ασφαλή γειτονιά.

Η κοπέλα από τη Νέα Σμύρνη ,που τηλεφώνησε απευθείας στις αρχές και συνέλαβαν τον παραλίγο βιαστή της , ας αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση! Μην επιτρέψουμε την ύπαρξη αυτής της αποτρόπαιαςς φάρας διαστρεμμένων μυαλών..

Γυναικοκτονία , αυτός ο όρος κλείνει την αυλαία του τραγικού περιστατικού.
Μία ακόμα γυναικοκτονία.

Κάθε μέρα, σε όλο τον κόσμο, δολοφονούνται 137 γυναίκες, κατά μέσο όρο, από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή από κάποιο μέλος της οικογένειας τους. Από τις 87.000 δολοφονίες γυναικών παγκοσμίως, το 58% διαπράχθηκε από (πρώην ή νυν) συζύγους ή συντρόφους ή μέλη της οικογένειας τους, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC)

‘ Όταν μια γυναίκα είναι σιωπηλή, άκου προσεκτικά.’
Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος

Άκου προσεκτικά και βοήθησε. Για το καλό της κοπέλας , για το καλό της κόρης σου , για το καλό της εγγονής σου..Για το καλό της κοινωνίας.

Μην περιμένουμε να χτυπήσει τη δική μας την πόρτα , δεν είμαστε άτρωτοι. Είναι ήδη αργά και ήδη κυριαρχεί οδύνη.

Καλή ανάπαυση , Καρολάιν , ας είσαι η τελευταία. Τα όνειρα σου τα ανεκπλήρωτα και το χαμόγελο σου , ας τα συνεχίσει η κόρη σου . Σε μια διαφορετική κοινωνία , σε μια κοινωνία εδραιωμένη με αξίες , σεβασμό και ασφάλεια.

Πηγές :

https://www.reader.gr/koinonia/376062/justice-caroline-top-trend-sto-twitter-i-dolofonia-tis-20hronis-sta-glyka-nera-apo

https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-at-a-glance-oct14_el.pdf

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %