Monday, 3 Oct 2022

Ένα φιλικό γράμμα προς τους επίκαιρους Μαχητές!

0 0
Read Time:3 Minute, 16 Second

Πηγή Φωτογραφίας : https://www.passionintellectpersistence.com/success/

Μην φοβηθείς , ήρθε η ώρα , όχι της κρίσης και της αξιολόγησης σου , αλλά η ώρα να… ‘ανοίξεις’ τα φτερά σου!

Η πολυπόθητη ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων ! Πολυπόθητη μεν , καθώς το μόνο που επιθυμείς είναι μία παραλία όλο καλοκαίρι μαζί με την παρέα σου! Πολυπόθητη δε , ώστε να τερματιστεί αυτό το ‘μαρτύριο’ σου.

Πίστεψε με , θα περάσεις υπέροχα! Θα είναι το καλοκαίρι σου! Εξάλλου γιατί να μην είναι ; Ανεξαρτήτως αποτελέσματος , να το χαρείς ! Διανύεις την πιο όμορφη ηλικιακή περίοδο , και το μέλλον σου απλώνεται μπροστά σου! Μην αγχώνεσαι επομένως , διάλεξε τα πιο όμορφα και λαμπερά χρώματα και ζωγράφισε , ό,τι ποθείς!

‘Μην αγχώνεσαι’ , κλισέ ατάκα και μάλλον γελάς ήδη ειρωνικά , καθώς η αγωνία σου έχει ξεπεράσει κάθε όριο..

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή..

Όντας μαθητής της Β’ λυκείου , πάρθηκε από εσένα τον ίδιο μια σημαντική απόφαση , για το πώς θα εξελίξεις το μέλλον σου , αν θα ακολουθήσεις την πεπατημένη οδό των πανελλαδικών εξετάσεων ή θα εκπληρώσεις τα όνειρα σου με το δικό σου τρόπο , όπως το έχεις ονειρευτεί!

Συγχαρητήρια καταρχάς και στους δυο ! Κληθήκατε στην πιο ευαίσθητη ηλικία , να αποφασίσετε για κάτι , για το οποίο δεν γνωρίζετε , ούτε έχετε πείρα από αγορά εργασίας και ακόμα ανακαλύπτετε τα ταλέντα σας , τις ιδιαιτερότητες σας…αυτό που στην τελική ποθεί η ψυχούλα σας..

Δυο χρόνια σχεδόν ζείτε στο άγχος , ανάμεσα σε βιβλία και σας γίνεται εμμονή..Ίσως κανονίζετε καφέ με τους φίλους σας και νιώθετε τύψεις ; Γιατί ; Είναι απολύτως φυσιολογικό να κάνετε ένα διάλλειμα , να εισπνεύσετε καθαρό αέρα..

Έρχονται χαρές , ύστερα πάλι απογοητεύσεις ..Φθάνεις στο σημείο να τα παρατήσεις …Όμως συνεχίζεις..Συνεχίζεις να παλεύεις , καθώς πρόκειται για μια διαρκή πάλη! Σωματική , Πνευματική , Ψυχική!

Και φθάνει ο Ιούνιος..και εσείς αποτελείτε το πιο πολυσυζητημένο θέμα της επικαιρότητας! Τα ΜΜΕ καθημερινά βομβαρδίζουν για τις Πανελλαδικές, αναφέρονται διαρκώς στην πολυπόθητη ‘επιτυχία’ , στην ανύψωση..

Αναρωτήθηκες ποια είναι η αληθινή επιτυχία ;

Κατανοώ πως θέλεις να κερδίσεις , καθώς πρόκειται για ένα ‘παιχνίδι ανταγωνισμού’ , ‘οφθαλμός αντί οφθαλμού’, όμως μήπως αποκτάς κάτι παραπάνω;

Ξέρεις τι μαθαίνεις;

Να αγαπάς τις δυσκολίες ! Ναι φίλε μου, εσύ! Επέλεξες την πεπατημένη μεν , αλλά ψυχοφθόρα διαδικασία! Και εσύ κάλε μου φίλε , που δεν επέλεξες τις πανελλαδικές , αποφάσισες να ψαχτείς μόνος σου , να επιλέξεις ο ίδιος σχολή , επάγγελμα , δίχως να σε τοποθετήσει κάπου το σύστημα! Βέβαια , μπορεί σε ένα εμπόδιο να πέσατε και οι δυο , αλλά δεν ξεπέσατε! Ο ξεπεσμός ξεκινά από τη στιγμή που δεν τολμάς να επιχειρήσεις!

Και τι άλλο έμαθες; 

Να αγαπάς τον εαυτό σου! Τόνωσες την αυτοπεποίθηση σου! Και όλοι μπορούν όταν προσπαθούν , διότι όλοι , είτε ολίγον είτε πολύ , ανεβάζουν τη στάθμη της απόδοσης τους!

Πιστεύω σε εσένα , πιστεύω καθώς πέρασα και εγώ από αυτή τη θέση, που βρίσκεσαι εσύ! Γνωρίζω πως νιώθεις , τι σκέπτεσαι! Δεν σε απαλύνω λέγοντας σου πως το έχω περάσει . Οι εξετάσεις είναι απλές εξετάσεις , όχι εκτελεστικό απόσπασμα και σου εγγυώμαι το πιο όμορφο καλοκαίρι της ζωής σου!

Ένα καλοκαίρι , όπου θα μπερδεύεις την ανατολή με τη δύση του Ήλιου.
Ένα καλοκαίρι γεμάτος αλάτι , άμμο , μουσική και άφθονη ανεμελιά..

ΜΗΝ καταστρέψεις το καλοκαίρι σου , γιατί ίσως σε μια στιγμή αδυναμίας δεν πέτυχες την πρώτη σου επιλογή! Πάλεψες και κέρδισες!

Στρογγυλό σχήμα δεν έχει μόνο το μηδέν , αλλά και ο ήλιος!

Μόλις τελειώσεις , θα πεις ‘Αυτό ήταν;’

Ναι!!! Αυτό ήταν! Ένα διαρκές ταξίδι , όπου βγήκες πιο δυνατός!

Είναι φυσιολογικό να παθαίνεις ‘τρακ’ , μην φθάσεις στο σημείο να πάθεις ‘κραχ’…

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις , μπορεί να αναδεικνύουν το προβληματικό σύστημα παιδείας μας , αποτελούν όμως μια εμπειρία ακόμη κάποιων εξετάσεων..από τις πολλές εξετάσεις , που θα δώσεις στη ζωή σου..και όχι εξέταση ζωής..

Χαμογέλα λοιπόν , γιατί φθάνεις στο τέλος του ταξιδίου! Απόλαυσε αυτές τις τελευταίες στιγμές..γιατί σε περιμένουν καλύτερες! Μαθητές από όλοι την Ελλάδα θα συναντηθείτε στα ίδια νησιά , στα ίδια μαγαζιά , να γελάτε τραγουδώντας, γιατί θα γνωρίζετε πως έρχονται ακόμη καλύτερες στιγμές..Οι στιγμές των φοιτητικών σας χρόνων..!

Συγχαρητήρια παιδιά , Συγχαρητήρια που νικήσατε! Καλή σας επιτυχία και σας εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι με υγεία και ευτυχία!

About Post Author

Βιβή Μπόκου

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη , πλημμυρισμένη από όνειρα και αισιοδοξία για τη ζωή! Εμπνευσμένη από τις μικρότητες της καθημερινότητας , στόχος της η αφύπνιση του κόσμου και η εξέλιξη του! Ταξιδια , μουσική , λογοτεχνία ,παρεες κατέχουν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή της!Παθιασμένη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχθεί κάθε μορφή ρατσισμού και αδικίας. “Give the world light and light will be inside of you.”
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %