Monday, 3 Oct 2022

Ο φετινός Βαλεντίνος έρχεται με το 6

Our love can never be locked down
0 0
Read Time:2 Minute, 41 Second

Η αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών και οι «μοναδικοί» εγκλεισμοί που υπήρξαν (και συνεχίζουν να υπάρχουν) ανά κράτος, σίγουρα δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να κάνουν σταθερά σχέδια για εξόδους, ταξίδια, βόλτες, και πολλά πολλά ακόμη…Τέτοια περίοδο, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από μπαλόνια, κάθε λογής λουλούδια και χέρια κρατημένα σφιχτά, σώματα κουμπωμένα σε αγκαλιές ζεστές, δημιουργώντας έτσι μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα! Ο Άγιος Βαλεντίνος όμως, σίγουρα δεν θα υποκύψει στα μέτρα προστασίας και αυτό γιατί ο άνθρωπος έχει ανάγκη να ζήσει, να αγαπήσει, να χαρεί, ακόμη και στις δύσκολες μέρες.

Είναι αλήθεια ότι η εμπορευματοποίηση αυτής της ημέρας ίσως και να δυσκόλεψε τη διάδοση του γλυκού εορταστικού μηνύματος, που δεν είναι άλλο από την ανιδιοτελή κι έμπρακτη αγάπη! Φέτος λοιπόν, δεδομένου πως όλα τα μαγαζιά, τα εστιατόρια και τα κλαμπς είναι κλειστά, προσπάθησε απλά να ανοίξεις την καρδιά σου. Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν ζητά δώρα, ούτε γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια. Αν μπορείς να δώσεις κάτι φέτος, ας είναι αυτό το αληθινό σου ενδιαφέρον για κάτι!

Αυτό που θα κάνει τα μάτια σου να λάμψουν και την ψυχή σου να πλημμυρίσει από χαρά!

Βγες βόλτα με το αγαπημένο σου πρόσωπο, πάρτε έναν καφέ στο χέρι και μιλήστε ώρες ολόκληρες για ό,τι σας απασχολεί. Κάντε ξανά όνειρα, κυκλοφορήστε πάλι με την πιο απλή εκδοχή του εαυτού σας, ξεχνώντας τα δώρα και τις φανφάρες. Ο έρωτας δεν είναι στα αντικείμενα, ούτε η αγάπη βρίσκεται στο περιτύλιγμα ενός φανταχτερού κοσμήματος. Η ουσία είναι στην αλήθεια που κρύβεις μέσα σου και στη μαγεία της στιγμής.

Αν πάλι σας χωρίζουν χιλιόμετρα, περιοχές, πόλεις, χώρες, ακόμη και ήπειροι, μην απογοητεύεσαι! Ο έρωτας είναι κομμάτι σου και κρύβεται καλά στα σωθικά σου. Εκμεταλλεύσου την τεράστια τεχνολογική εξέλιξη και μηδένισε τις αποστάσεις. Χάρισε ένα χαμόγελο στον υπέροχο άνθρωπό σου, δείχνοντας μόνο το ενδιαφέρον σου!

Κι αν εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι single αυτή την περιόδο, μην απελπίζεσαι. Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να θεωρείται γιορτή των ερωτευμένων, όμως αυτό είναι μία κοινωνική σύμβαση. Εσύ πρέπει να εστιάζεις στην ουσιαστική αγάπη, η οποία δεν προσφέρεται ή λαμβάνεται μόνο όταν βρίσκεσαι σε σχέση, αλλά και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Γιόρτασε για σένα, γιόρτασε τον εαυτό σου!

Ο έρωτας βρίσκεται γύρω σου, μέσα σου, δίπλα σου.

Έρωτας είναι ένα ζευγάρι χέρια, μια σφιχτή αγκαλιά και δύο καρδιές που χτυπούν με τον ίδιο ρυθμό. Ερωτας είναι τα όνειρά σου για την ζωή, οι στόχοι που θέλεις να πραγματοποιήσες και όλα όσα θες να καταφέρεις. Ξέρεις τι σημαίνει πραγματικά έρωτας; Να κάνεις ότι σου αρέσει με πάθος, να το ερωτεύεσαι και να βιώνεις το κάθε λεπτό τόσο έντονα. Σημαίνει να έχεις καταφέρει να ερωτευτείς την ίδια την ζωή, γιατί η ζωή δεν αποτελείται μόνο από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά από την τέχνη του να αγαπάς με ότι καταπιάνεσαι.

Στην εποχή που όλα μοιάζουν ίδια και αβέβαια, μην περιμένεις συγκεκριμένες μέρες να γιορτάσεις. Μοίρασε αγάπη και ενδιαφέρον, απλόχερα και καθημερινά! Στην ζωή δεν χωράνε αναβολές και αναμονές, χωράει το τώρα, χωράει το σήμερα, χωράει η στιγμή! Τα δευτερόλεπτα που κυλούν δεν είναι για να τα ξοδεύεις άσκοπα. Είναι να έχεις την ικανότητα να αξιοποιείς το κάθε ένα από αυτά, όπως πραγματικά αξίζει. Να βρίσκεις εκείνη την ξεχωριστή πράξη, που θα μετρήσει όσο μια ολόκληρη ζωή!

 

Πηγή φωτογραφίας: www.reuters.com

About Post Author

Νικόλ Κουτροπούλου

Αθεράπευτα ονειροπόλα με συνεσταλμένο ρεαλισμό. Μπορεί να χαζεύει με τις ώρες τα τοπία, τους περαστικούς και να μαγεύεται από την ομορφιά της ψυχής τους. Λατρεύει τη μουσική, τα βιβλία, τη ζωγραφική και τα ταξίδια. Αδυνατεί να κατανοήσει την κακία του κόσμου και προσπαθεί πάντα να βλέπει το καλό στους ανθρώπους γύρω της. Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη με αίσθημα ευθύνης προς τον συνάνθρωπο και με ιδιαίτερη αγάπη για το νόμο.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %